Psikoterapi Psikolojik Danışmanlık Online Terapi Klinik Psikoloji Merkezi Doktor Uzman Klinik Psikolog Şema Terapi Terapist İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi Caddebostan Suadiye Göztepe Acıbadem Anadolu Yakası
Ayşe Kazaca
Klinik Psikolog
-
Koç Üniversitesi, Psikoloji
-
Yeditepe Üniversitesi, Klinik Psikoloji Master
Koç Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansını Yeditepe Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında borderline kişilik özellikleri ve bu özelliklerin mentalizasyon kapasitesi ile zihin kuramı ile ilişkisi üzerine olan tez çalışması ile tamamlamış, yüksek onur derecesi ile mezun olmuştur.
Lisans döneminde Koç Üniversitesi'nin psikoloji laboratuvarlarında yürütülen araştırma projelerine destek verdi. Bunların yanında mesleki stajlarını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde ve Koç Üniversitesi'nin desteklediği Engelli Çocuklar ve Ailelerine Destek Merkezi'nde (EÇADEM) tamamlamıştır. Lisans döneminde AIESEC programı kapsamında Brezilya'da dezavantajlı çocuklarla çalışmıştır.
Yüksek Lisans eğitimi sırasında çeşitli terapi ekolleri üzerine eğitimlere ve seminerlere katılmış, Hakan Kızıltan'dan Dinamik Psikoterapide İleri Düzey eğitimini tamamlamış, ardından Dr. Erkan Kalem'den Varoluşçu Analiz ve Logoterapi ilk ve ileri düzey eğitimlerini tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimi kapsamında Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde bir sene boyunca yetişkinlerle süpervizyon altında danışan görmüştür. Bu süreçte dinamik/analitik yönelimli süpervizyonlardan bir sene boyunca bireysel ve grup süpervizyonu almıştır.
Yaklaşık 2 senedir Dr. Ahmet Tosun'dan bireysel süpervizyon almaya devam etmektedir ve klinik pratiğinde daha çok hümanistik/varoluşsal bir çerçeve ile çalışmaktadır.
UZMANLIK ALANI
Kullandığı Yaklaşımlar
-
Hümanistik Yaklaşım
İlgilendiği Konular
-
Varoluşsal anlam arayışı,
-
Ayrışma - bireyleşme,
-
Bağımsızlık ve öz-yeterlilik,
-
Sağlıklı yetişkinleşme / tam işlevsel bireylik
-
Yetişkin ilişkilenme ve toplumsallaşma
-
Yaratıcı ve üretken hayat tarzı
-
Değersizlik duyguları,
-
Yalnızlık, izolasyon ve yabancılaşma,
-
Boşluk duygusu,
-
Terkedilme korkusu
-
Aldatılma korkusu,
-
Vazgeçilme ve reddedilme korkusu,
-
Sevgi ve şefkat bağımlılığı,
-
İlişki bağımlılığı,
-
Kırılganlık ve dayanıksızlık,
-
Memnun edicilik ve boyun eğicilik